MartinYlikanno

Edistyksellinen EU?

Meillä eurooppalaisilla tuntuu olevan joskus ylimielinen kuva maanosastamme sekä sen tarpeellisuudesta maailmankaikkeudelle. Euroopassa ajatellaan, että EU on eräänlainen majakka, jota muu maailma ihastuksesta huokaillen seuraa edistyksen tiellä. Tämän takia eurooppalaisten pitäisi olla edelläkävijöitä niin ympäristösäätelyssä, verotuksessa kuin tuotantokustannuksia nostavissa oheiskuluissa. Tämän ajatusmallin mukaan muut seuraavat perässä.

 

Tällainen ajattelu on osoittautunut varsin tuhoisaksi globaalissa avoimessa taloudessa. Varsinkin ympäristösääntelyn osalta EU on mennyt yksipuolisesti liian pitkälle esimerkiksi rikkidirektiivin kanssa. Nyt, kun tämän sääntelyn seurauksena tuotanto ja työpaikat siirtyvät Euroopan ulkopuolelle, ratkaisuksi esitetään tiukempia sitovimpia normeja mm. hiilipäästöjen vähentämiseksi. Keino sinänsä on tuttu. Kun vanhaan aikaan Neuvostoliitossa huomattiin, ettei sosialismi toimi odotetulla tavalla, asia yritettiin korjata sosialismia lisäämällä. Sinänsä ei ole yllättävää, että toimintamalli molemmissa tapauksissa on sama. Onhan näiden aatteiden henkinen arvopohja pitkälti sama ja osittain toimijatkin samoja. 

 

EU:n ja Suomen taloutta leimaa rakenteellinen jäykkyys ja kykenemättömyys uudistumiseen. Dynamiikka puuttuu. Finanssikriisi alkoi Yhdysvalloista 2008 ja levisi viiveellä Eurooppaan. Sen jälkeen Yhdysvallat on onnistunut pitämään työttömyytensä siedettävänä ja päässyt orastavaan kasvuun. Euroopassa on työttömiä 27 miljoonaa ja kasvua vain ekonomistien päiväunissa.

 

EU-vaaleissa yrittäjän kannattaa panostaa ehdokkaaseen, joka ymmärtää, miten tärkeää talouspolitiikan hallinta on työpaikkojen ja kansantalouden kannalta!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän donnybird kuva
tuula pakarinen-curry

Finanssikriisin osalta, oletko tutustunut tähän rahajärjestelmän vääristymään.

Pohja kun puuttuu, hiekka valuu kuoppaan...

http://www.youtube.com/watch?v=OZhkneTyJFY

Toimituksen poiminnat